Zeilvakanties en zeilcursussen

Hier zie je een overzicht van de beste zeilvakanties voor singles!


Top 3 zeilvakanties

8/15-daagse zeilvakantie Athene, Griekenland

Singlereis & groepsreis      Beoordeling: 8.6.
Heerlijk meezeilen in langs de Griekse eilanden in de Saronische Golf. Onderweg leg je aan in mooie baaien en pitoreske haventjes. Tussendoor kan je lekker zwemmen of snorkelen in een verzonken stad! In de avond kan je gezellig uit eten in een leuk restaurantje.

16-daagse zeilcursus Martinique
Groepsreis & singlereis      Beoordeling: 8.7.
Lange afstanden zeilen in een tropisch paradijs. Onderweg zie je wuivende palmen op witte bounty stranden en oogstrelende eilanden en verlaten baaien. Je zeilt in kristal helder water dat het leefgebied is van walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden.

8-daagse zeilvakantie Turkije
Singlereis      Beoordeling: 8.7.
Een heerlijke zeilvakantie in een traditonele houten Turkse zeilboot. Onderweg worden gezellige havens aangedaan en zul je genieten van verlaten baaien en prachtige stranden. In het kristalheldere water is het prima snorkelen.

Amorgos

Zeilvakanties en zeilcursussen
Amorgos is specialist in zeilvakanties, zeilcursussen, flottielje zeilen en verhuur van zeiljachten. Zij organiseren zeilvakanties op basis van individuele aanmelding, voor gezinnen en voor groepen. Dat doet Amorgos.nl met Nederlandse schippers, flottieljeleiders en zeilinstructeurs die zij zelf opleiden op het IJsselmeer of in Griekenland. Er zijn speciale singlereizen en zeilcursussen voor alleengaanden. Je kan natuurlijk ook als alleengaande met een gewone zeilvakantie of zeilcursus meegaan.

Bestemmingen
De bestemmingen in het buitenland zijn Griekenland, Turkije, Kroatië, Italië en de Caribbean. Vanuit de haven Marina Muiderzand bij Almere zeilt Amorgos.nl op het Markermeer en IJsselmeer, maar ook naar de Waddenzee, Noordzee, Engeland en Noord-Duitsland.

Single zeilvakantie in Griekenland
Zeilvakantie in Griekenland Heerlijk 1 of 2 weken genieten van een zeilvakantie langs schitterende Griekse eilanden. Geniet samen met andere singles van mooie stranden, grillige rotsen en prachtige baaien. Alle deelnemers zijn singles tussen de 25 en 45 jaar. Je bepaalt zelf grotendeels hoe jouw vakantie eruit ziet. Je mag zelf achter het roer staan en het schip navigeren. Je kan ook lekker relaxen of zonnen op het dek. Onderweg wordt er aangemeerd in leuke stadjes en pitoreske dorpjes. Wandel door de smalle straatjes met witte huizen en blauwe daken om de sfeer te proeven van het echte Griekenland. Voor de lunch wordt er voor anker gegaan in mooie baaien waar je kan zwemmen of snorkelen. 's Avonds leg je aan in een haven waar je lokale cultuur kunt ontdekken, of waar je het uitgaansleven kan verkennen. Maak nieuwe vrienden en geniet van de natuur en cultuur die deze geweldige vakantie in Griekenland te bieden heeft. Bekijk hier wat deze fantastische zeilvakantie in Griekenland allemaal te bieden heeft.

Zeilcursus Lefkas voor alleengaanden
Wil je echt leren zeilen? Ga dan mee met een zeezeil cursus voor singles in Griekenland. In deze zeilvakantie wordt vakantie vieren in Griekenland gecombineerd met leren zeilen. Dus er is ook tijd om lekker te relaxen of te snorkelen. Samen met nieuwe vrienden ben je de hele dag buiten en leer je alles om veilig en met plezier te kunnen zeezeilen. Tijdens je zeilvakantie kom je onder anderen laangs de Griekse eilanden Ithaka, Meganissi en Levkas. Het is een cursus bedoeld voor iedereen die actief met zeilen bezig wil zijn. Ervaring is niet noodzakelijk. Er wordt minimaal vijf dagen per week lesgegeven. Je zeilt samen met maximaal vijf andere cursisten en de instructeur naar mooie eilanden. Rond de middag ga je vaak voor anker in een baai om te zwemmen, snorkelen en te lunchen. Er is voldoende tijd om een terrasje te pakken of om een dorpje of stadje te bekijken.

Cursussen Nederland
In Nederland worden door Amorgos diverse zeilcursussen gegeven. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar. Veel deelnemers boeken alleen en doen dit van maart tot en met oktober.

Fox


FOX Vakanties is dé internet-specialist voor groepsreizen en singlereizen met voordelige en goed verzorgde vakanties naar meer dan 50 landen. FOX Vakanties biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is als onderdeel van de ANWB een zeer gerenomeerde en betrouwbare reisorganisatie die een grote bekendheid geniet onder singles en alleenreizenden. Het overgrote deel van de reizen betreft trektochten door een land waarbij natuur en cultuur centraal staan. Fox Vakanties heeft echter af en toe ook zeilvakanties in haar programma.

Single zeilreis Turkije
Zeilen Turkije Stap aan boord van een traditioneel Turks houten zeiljacht voor een adembenemende reis langs de Turkse Lykische kust en bewonder de vele eilanden. Je verblijft met een kleine groep op de boot waardoor de reis extra intens wordt. Geen massa toerisme, maar het gevoel hebben dat je op weg bent met jouw eigen boot.

De reis begint in de bruisende badplaats Marmaris met zijn gezellige haven. Een stuk verderop wordt er aangelegd in de Ekincik Baai waar je een excursie kunt maken naar de eeuwenoude tempelgraven van Caunos die uit de rotsen zijn gehakt. Via de mooiste baaien van de wereld en een eiland gaat de reis verder naar het pittoreske badplaatsje Fethiye met zijn prachtige natuurlijke haven met een weelderige subtropische begroeiing. Rond de haven zijn talrijke gezellige winkeltjes, restaurants en sfeervolle cafeetjes. Daarna gaat de reis verder naar een reeks eilandjes en prachtige baaien waar je heerlijk kan zwemmen en snorkelen. De reis eindigt weer waar je begonnen bent: het gezellige Marmaris.