SNP Wandelvakanties

Wandelen

Hieronder zie je een compleet overzicht van de beste wandelvakanties voor singles! In het overzicht vind je ook wandelreizen die niet speciaal op singles gericht zijn, maar onderdeel zijn van gewone groepsreizen. Deze reizen zijn ook prima geschikt voor sinlges omdat dat er bij de meeste groepsreizen relatief veel sinlges meegaan.

Voor alleengaanden is het erg gezellig om met een groepsreis mee te gaan. Er zijn veel wandelvakanties waarbij iedere dag lange wandeltochten gemaakt worden. Er zijn echter ook leuke rondreizen waarin een grote wandelcomponent zit. Verder zijn er rondreizen waarbij er meerdaagse trektochten inbegrepen zijn. Wandelaars zijn natuurliefhebbers bij uitstek. Kijk daarom ook eens bij ons overzicht van de natuurreizen.

De leukste wandelvakanties hebben we voor je op een rij gezet bij onze Top8. Kijk deze lijst eens door om inspiratie op te doen over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van wandelreizen. Bij deze reizen staat ook aangegeven of het een gewone groepsreis betreft of een speciale singlereis. Naast deze mooie selectie worden de belangrijkste reisorganisaties voor wandelvakanties op een rij gezet en besproken zodat je de reisorganisaties goed kan vergelijken. Iedere wandelreis organisatie heeft zo zijn karakteristieke kenmerken. Zo is de ene reisorganisatie meer gespecialiseerd in wandelreizen voor singles terwijl de ander een uitgebreid wandelvakantie aanbod heeft voor alle doelgroepen. De wandelreizen kunnen variëren van lichte wandelingen vanuit een hotel t/m zware trektochten met overnachtingen in hutten of kampen. Voor andere organisaties zijn de lokale bevolking en het milieu belangrijk. Lees alles eens rustig door en neem een kijkje op de websites van deze reisorganisaties zodat je een goede indruk krijgt van de doelgroepen en het aanbod. Wil je liever een lichte reis met af en toe wat wandelen erbij? Kijk dan eens bij de rondreizen. Dit zijn afwisselende reizen waarbij verschillende delen van een land aangedaan worden, of soms gaat de reis zelfs door meerdere landen. Het is een combinatie van rondrijden, uitstapjes, (optionele) activiteiten, cultuuur en natuur waarbij meestal ook (kortere) wandelingen gemaakt worden.

Top 8 wandelvakanties

17-daagse actieve rondreis Nepal

Singlereis & groepsreis      Beoordeling: 8.2.
Ontdek de natuur en cultuur tijdens deze rondreis door het mystieke Nepal. Je maakt een 5-daagse trektocht door het Annapurna gebied in de Himalaya en een safari waarbij je veel wilde dieren ziet. Ook zal een bezoek aan de koningssteden niet ontbreken.

8-daagse wandelvakantie Madeira
Groepsreis & singlereis      Beoordeling: 9.0.
Een prachtige wandelvakantie over het paradijselijke eiland Madeira. Spectaculaire paden langs irrigatiekanaaltjes voeren je door het grillige bergland. De subtropische vegetatie en de bloemenpracht zullen je in vervoering brengen!

8-daagse wandelvakantie Franse Alpen, Frankrijk
Singlereis      Beoordeling: 8.0.
Heerlijke wandelvakantie voor singles in de Franse Alpen met verblijf in het beste hotel van Frankrijk! (9.4 bij Zoover). Hoge toppen en klaterende riviertjes vormen het decor van deze wandelreis. Div. extra mogelijkheden zoals mountainbiken, raften of hydrospeed.

8-daagse wandelvakantie Griekse Eilanden
Singlereis      Beoordeling: 9.0.
Eilandhoppen en wandelen! Een unieke groepswandelreis op Amorgos, Naxos en Santorini. Wandelen door de bergen met uitzicht op zee. Geniet van pittoreske dorpjes en ga met de boot naar je volgende bestemming.

8-daagse wandelvakantie Sierra Nevada, Spanje
Groepsreis      Beoordeling: 9.0.
Wandelvakantie in het zuiden van de Sierra Nevada. Deze groepsreis brengt je langs prachtige witte Moorse dorpjes. Onderweg hebt je prachtige uitzichten op de bergtoppen. Een bezoek aan het Alhambra in Granada maakt je reis compleet.

9-daagse wandelvakantie Toscane, Italië
Groepsreis      Beoordeling: 8.4.
Heerlijke wandelvakantie in Toscane met overnachtingen in historische centra van diverse stadjes. Wandel over mooie heuvels met korenvelden, langs wijngaarden, lanen met cypressen, door eikenbossen en geniet van de prachtige gezellige dorpjes.

8-daagse wandelvakantie Dadesvallei, Marokko
Groepsreis      Beoordeling: 8.6.
Unieke wandelvakantie door de schitterende Dadesvallei in Marokko. Wandel langs diepe kloven, spectacualire rotsformaties en groene palmenoases en ontmoet de lokale bevolking in de berberdorpjes en bij de eeuwenoude Kasbas.

8-daagse wandelvakantie Dalmatische Kust, Kroatië
Groepsreis      Beoordeling: 8.2.
Zonnige wandelvakantie in Kroatië. Tijdens je wandelingen over de ruwe kalkrotsen heb je prachtig uitzicht over de blauwe zee. Onderweg zie je pitoreske dorpjes, kloosters en kapelletjes. Na een heerlijke wandeldag kan je nog even uitrusten aan het strand.

Sawadee


Sawadee is al meer dan 30 jaar specialist in actieve groepsreizen en wandelvakanties voor groepen en singles. Het reisprogramma omvat inmiddels een zeer uitgebreid aanbod van meer dan 250 bijzondere reizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Tijdens de groepsreizen van Sawadee is er veel individuele vrijheid en wordt er gereisd in kleine groepen met een deskundige reisleiding langs bijzondere met zorg gekozen routes. De reizen van Sawadee gaan verder dan alleen de bekende toeristische hoogtepunten, vooral de minder ontdekte gebieden zijn vaak erg interessant. Respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken zijn erg belanrijk bij deze reisorganisatie, zodat je weer met een gerust hart kunt terugkeren. Sawadee heeft samenwerkingsverbanden met diverse organisaties. Zo worden bijvoorbeeld samen met het Wereld Natuur Fonds projecten voor het toerisme ontwikkeld die gericht zijn op de bescherming van de natuur en een redelijk inkomen voor de lokale bevolking. Daarnaast wil Sawadee er voor zorgen dat de lokale bevolking en eigenaren van hotels en pensions kunnen profiteren van de komst van toeristen.

Sawadee heeft speciale singlereizen. Voor de gewone groepsreizen geldt dat ongeveer de helft van de deelnemers single is.

Wandelvakanties
Sawadee biedt een groot aantal reizen waarin meerdaagse wandeltochten gemaakt worden. De wandelreizen gaan onder anderen naar Tanzania, Nepal, Tibet, Italië, IJsland, Ecuador, Peru en Marokko. Sawadee is een specialist in trektochten in Nepal. Het grote aanbod omvat wandeltochten voor beginnende trekkers, maar ook lange zware trekkings onder anderen naar het basis kamp van de Mount Everest. Wandelen in het hooggebergte van de Himalaya is een unieke belevenis.

SNP Natuurreizen


SNP Natuurreizen is de grootste specialist in actieve reizen en natuurreizen naar honderden reisbestemmingen in meer dan 80 landen. Het aanbod is zeer divers en varieert van lichte wandelreizen tot zware trektochten in de wildernis, fietstochten, wijnreizen, landelijke vakanites, woestijnreizen, natuurexpedities en uiteenlopende themareizen. SNP Natuurreizen heeft een unieke reisformule ontwikkeld die zeer gewaardeerd wordt door de vele reizigers die hier al hun vakantie geboekt hebben. De organisatie kenmerkt zich door de deskundigheid en de oprechte liefde voor de natuur en een enthousiast team van gemotiveerde medewerkers.

Wandelreizen
SNP Natuurreizen heeft het meest gevarieerde aanbod wandelvakanties. Varierend van comfortabele lichte hotelwandelreizen tot en met pittige wildernistrekkings, dicht bij huis in de heuvels van Zuid-Limburg tot het hooggebergte van Patagonië in Argentinië. Behalve groepsreizen die begeleid worden door ervaren reisleiders is het ook mogelijk om volledig individuele wandelarrangementen te boeken. Je overnacht in bijzondere accomodaties die gegarandeerd goed zijn.

Standplaatsreizen
's Morgens vertrek je na het ontbijt om mooiste dagtochten te maken. Lekker ontspannen wandelen zonder overbodige ballast. Je bagage blijft mooi in het hotel liggen waar bij terugkeer de tafel gedekt staat voor het avondeten. Uiteraard kan je bij een standplaatsreis ook een dagje relaxen of rond je accomodatie je eigen dingen doen en het wandelen een keertje overslaan.

Trektochten
Reizen zoals onze voorouders dat deden: te voet rondtrekken van herberg naar herberg,of van het ene hotel naar het volgende hotel waar een bed en een heerlijke maaltijd wacht. Met elke dag een verrassing wat het volgende onderkomen gaat worden. Je bagage wordt vervoerd zodat je er niet zelf mee hoeft te slepen. Heerlijk comfortabel dus.

Klassieke routes
Bijzonder zijn de wandelreizen die de klassieke wandelroutes van weleer volgen. In Lycië treed je in de voetsporen van Karel de Grote , in Engeland kan je de Hadrian's Wall volgen, of je doorkruist de Pyreneeën van kust naar kust of je maakt een wandeltocht door de Alpen van München naar Venetië.

Rugzaktrekking
De rugzaktrekkings zijn voor de echte avonturiers. Met een volle rugzak op de rug, stevig door lopend, dring je een onvergetelijke bergwereld binnen. Wildernistrekkings, kampeertrektochten of trektochten langs berghutten zijn de ideale wandelvakanties voor de sportieve reizigers.

Enorm reisaanbod wandelvakanties
Kies uit meer dan 100 verschillende wandelvakanties voor groepen naar de mooiste natuurgebieden over de hele wereld. Bekijk de vele mogelijkheden en lees de prachtige reisprogramma's met foto's.

Estivant


Estivant Vakanties is al meer dan 15 jaar de specialist in singlereizen en vakanties voor éénoudergezinnen voor bestemmingen in Europa. Estivant probeert de verwachtingen van haar klanten te overtrefffen en wil mensen zo positief verrassen. Estivant zorgt voor unieke goedverzorgde vakanties met klantvriendelijke medewerkers, leuke programma's en originele bestemmingen waarbij met zorg op de detals gelet wordt. De gezellige sfeer en de sociale contacten tijdens de vakantie zorgen voor een unieke totaalbelevenis. Alle accommodaties zijn tot in de puntjes verzorgd en variëren van luxe ingerichte bungalowtenten tot hotels.

Wandelen in Frankrijk
Houd je van wandelen en van natuur? Dan zit je in Axat goed! Dit is één van de topbestemmingen voor wandelaars en avomnturiers. Deze bestemming is niet meer weg te denken uit het programma van Estivant. Hier kun je genieten van een adembenemend landschap. Grillige rotsformaties, diepe ravijnen en klaterende bergbeekjes vormen een prachtige achtergrond voor de schitterende wandelroutes in dit gebied. De Franse Pyreneeën is een geweldig berggebied voor een actieve vakantie met een heerlijk verblijf in de gezonde berglucht.

Tijdens deze wandelvakantie maak je lange stevige wandelingen, maar je hebt ook voldoende tijd over om te relaxen. Geniet van de Franse gastvrijheid en de schitterende indrukwekkende natuur tijdens deze wandelvakantie voor singles.

Djoser


De groepsreizen van Djoser zijn er speciaal voor degenen die houden van een actieve manier van reizen en die graag wat meer van de wereld willen zien. Zij maken graag kennis met de cultuur en natuur op een andere manier dan via de gebaande paden. Bij Djoser geniet je de voordelen van een groepsreis gecombineerd met veel individuele vrijheid waarbij het vervoer, de accommodaties, een deskundige reisbegeleiding en de belangrijkste excursies goed geregeld zijn.

De andere manier van reizen van Djoser
'De andere manier van reizen' is er voor alle reizigers die prijs stellen op veel individuele vrijheid en dit graag willen combineren met het gemak van een goed georganiseerde groepsreis. De reizigers van Djoser hebben veel belangstelling voor het dagelijks leven van andere culturen, kunnen met bewondering genieten van eeuwenoude kunstschatten en laten zich graag overrompelen door de fascinerende schoonheid van de ongerepte natuur. Het vervoer en verblijf zijn uitstekend geregeld, hierover hoef je je geen zorgen te maken. De deskundige reisbegeleiding staat altijd voor je klaar om jou tot dienst te zijn èn je hebt de vrijheid om er zelf op uit te trekken. Op deze manier heb je alle gelegenheid om kennis te maken met alle facetten van de natuur, andere culturen en de bevolking. Dit is de beste manier om alles over een land te weten te komen. Dat is de andere manier van reizen van Djoser!

De meeste reizigers bij Djoser boeken alleen en vallen in de leeftijdscategorië van 25-45 jaar en 50-55jaar. Ben je single en wil je graag weten hoeveel andere singles er met een reis meegaan, dan kan je Djoser altijd even bellen.

Wandelreizen
Djoser biedt een groot aantal wandelvakanties naar diverse bestemmingen op verschillende continenten. Een aanzienlijk aantal reizen gaat naar prachtige eilanden zoals De Azoren, La Palma, Corsica, IJsland, Sicilië en Madeira. Wil je eens wat anders? Dan zijn er bijzondere wandelreizen naar het Midden Oosten, met landen als Egypte, Marokko, Turkijke en Jordanië. Hou je meer van wilde dieren? Dan zijn Tanzania en Zuid-Afrika de perfecte bestemmingen voor jou. Of geniet van het mystieke en Oosterse sferen in China en Nepal.