SNP Wandelvakanties

Fietsvakanties

Hieronder zie je een compleet overzicht van de beste fietsvakanties voor singles! In het overzicht vind je ook fietsvakanties die niet speciaal op singles gericht zijn, maar onderdeel zijn van gewone groepsreizen. Deze reizen zijn ook prima geschikt voor sinlges omdat er bij de meeste groepsreizen relatief veel singles meegaan.

In het algemeen zijn fietsers actieve mensen en natuurliefhebbers. Kijk daarom ook eens bij ons overzicht van de natuurreizen en de wandelvakanties.

In onderstaande Top 3 vind je een selectie van de leukste fietsvakanties. Bij deze reizen staat ook aangegeven of het een gewone groepsreis betreft of een speciale singlereis. De beste reisorganisaties voor fietsvakanties hebben we op een rij gezet en besproken zodat je een goede indruk krijgt van de mogelijkheden. De fietsreizen kunnen variëren van lichte fietstochten vanuit t/m zware tochten door de bergen met een mountainbike. Lees de beschrijving eens rustig door en neem een kijkje op de websites van deze reisorganisaties voor fietsvakanties zodat je een goede indruk krijgt van de doelgroepen en het aanbod. Wil je liever een afwisselende reis met af en toe een fietstocht of een keer lekker mountainbiken? Kijk dan eens bij de avontuurlijke reizen. Hier vind je actieve reizen waarbij verschillende activiteiten ondernomen kunnen worden, zoals wandelen, fietsen, canyning, klimmen, raften, hydrospeed of rondreizen met eventuele optionele activiteiten.

Top 3 fietsvakanties

8-daagse fietsvakantie in de Provence, Frankrijk

Groepsreis      Beoordeling: N.B.
Heerlijke fietsvakantie in groepsverband door de Provence. Prachtige omgeving met lavendelvelden en wijngaarden en gezellige middeleeuwse dorpjes. Volg de rustige landweggetjes door het mooie heuvellandschap. Geniet van de geuren en kleuren.

20-daagse fietsvakantie Vietnam
Groepsreis      Beoordeling: N.B.
Een onvergetelijke fietstocht van Noord- naar Zuid-Vietnam. Geniet van het tropische klimaat tijdens deze fietsvakantie en maak kennis met de cultuur van dit fantastische land. Ervaar de prachtige uitzichten onderweg. Inclusief bootovernachting.

13-daagse fietsvakantie India
Singlereis      Beoordeling: N.B.
Fietsvakantie door het zuiden van India. Een afwisselend landschap met heuvels, stranden, theeplantages, uitgestrekte bossen en binnenwateren. Geniet van de Indiase keuken en maak een overnachting op een woonboot in de kanalen van Kerala.

Sawadee


Sawadee is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in actieve groepsreizen en fietsvakanties voor groepen en singles. Het reisprogramma is zeer uitgebreid. Met een keuze uit dan 250 bijzondere reizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika is er voor elke wens en elk budget wel een leuke reis te vinden. Er zijn reizen met verschillende reisduren zodat er altijd een geschikte reis te vinden die binnen je tijdsplanning past. Uit enquetes blijkt dat de klanten van Sawadee zeer tevreden zijn over de deskundigheid en persoonlijke aandacht van Sawadee. Tijdens de groepsreizen van Sawadee wordt er gereisd in kleine groepen met een deskundige reisleiding langs bijzondere met zorg gekozen routes en is er veel individuele vrijheid om je vakantie zelf in te vullen.

De reizen van Sawadee beperken zich niet tot de bekende toeristische hoogtepunten. De minder ontdekte gebieden zijn vaak erg interessant. Vooral bij de wandelvakanties en de fietsvakanties heb je kans om op plekken te komen waar de gemiddlede toerist niet zal komen. Respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken zijn erg belanrijk bij het organiseren van de groepsreizen door Sawadee. Sawadee heeft samenwerkingsverbanden met diverse internationale organisaties. Zo worden bijvoorbeeld samen met het Wereld Natuur Fonds projecten voor het toerisme ontwikkeld die gericht zijn op de bescherming van de natuur en een redelijk inkomen voor de lokale bevolking. Sawadee vind het belangrijk dat de lokale bevolking en eigenaren van hotels en pensions kunnen profiteren van de komst van toeristen. Zo zal je met een extra goed gevoel weer terugkeren van je vakantie!

De singlereizen van Sawadee
In het uitgebreide reisaanbod heeft Sawadee speciale singlereizen. Voor de gewone groepsreizen geldt dat ongeveer de helft van de deelnemers single is. Veel bestemmingen kunnen zoals als gewone groepsreis of als singlevakantie geboekt worden. Verder biedt Sawadee de mogelijkheid om te zoeken naar groepsreizen waar al minimaal 3 singles meegaan. Dit is ideaal als jouw ideale groepsreis niet bij de singlereizen staat, of als je liever met een gemengd gezelschap reist!

Fietsvakanties
Sawadee biedt een ruime keuze aan fietsvakanties. Het aanbod varieert van fietsvakantees in Nederland tot fietsreizen in alle uithoeken van Europa en zelfs tot Azi&eumkl; en Afrika! De groepsfietsvakanties kunnen in zwaarte variëren, van relaxte fietsenroutes over vlak terrein tot grote afstanden en mountainbike routes in de bergen. Er zit voor ieder wat wils tussen. Je bagage wordt voor je vervoerd naar de volgende overnachtingsplek. In het algemeen verblijf je in verschillende accomodaties. Er zijn ook dagen dat er niet gefietst wordt. Op deze dagen kan je zelf bepalen wat je doet. Ga lekker genieten van de omgeving of een stadje bekijken. Of maak een dagtochtje op de fiets waarbij je 's avond weer terug komt in dezelfde accomodatie. Tijdens de fietstochten gaat er volgauto mee. De de reisleiding zorgt ervoor dat je geholpen wordt bij pech, en zorgt eventueel voor wat eten en drinken onderweg. Bekijk nu de vele mogelijkheden en het uitgebreide aanbod aan fietsvakanties van Sawadee.

Hotel fietsvakanties
Tijdens de hotel fiets vakanties overnacht je onderweg in verschillende hotels. Je bagage wordt vervoert naar het volgende hotel zodat je geen zware last hoeft mee te nemen tijdens het fietsen. Wat is er heerlijker dan lekker te ontspannen in een comfortable hotelkamer na een dag actief bezig te zijn geweest?

Kampeer fietsreizen
Veel fietsvakanties van Sawadee zijn kampeervakanties. Je overnacht onderweg op verschillende campings. Je bagage wordt vervoerd door de reisbegeleiding zodat je lekker ontspannen kunt fietsen. Overdag ben je lekker actief bezig. 's Avonds kan je lekker bijkletsen met de groep en gezellig rond een kampvuur zitten bij de campings waar dit is toegestaan.

Internationale fiets groepsreizen
Sawadee heeft een aantal zeer exotische bestemmingen voor fietsvakanties in een internationaal gezelschap. Vind je het leuk om samen met mensen uit diverse landen te gaan fietsen, dan zijn er een groot aantal reizen naar bijvoorbeeld Aziatische of Afrikaanse landen war je uit kan kiezen.

SNP Natuurreizen


SNP Natuurreizen is de grootste specialist in actieve reizen met aandacht voor de natuur. Er is een duizelingwekkend aanbod van honderden reisbestemmingen in meer dan verschillende 80 landen. Het aanbod loopt uiteen van lichte wandelreizen tot zware trektochten in de wildernis, fietstochten, wijnreizen, landelijke vakanties, actieve rondreizen, natuurexpedities en uiteenlopende themareizen. Bij vrijwel alle reizen staat de natur centraal. SNP Natuurreizen heeft een unieke reisformule ontwikkeld die door de vele klanten die hier al hun vakantie geboekt hebben zeer gewaardeerd wordt. Als onderdeel van de ANWB weet je zeker dat je met een zeer betrouwbare reisorganisatie te maken hebt. SNP Natuurreizen bezit een grote deskundigheid en de gemotiveerde medewerkers hebben een oprechte liefde voor de natuur en werken in een enthousiast team.

Fietsreizen
SNP Natuurreizen heeft een gevarieerd aanbod aan fietsvakanties naar alle delen van de wereld. De fietsriezen variëren van kampeertrektochten tot hotelreizen. Er zijn zelfs fietsvakanties waarbij gebruik maakt wordt van een boot om bij de volgende bestemming te komen om bijvoorbeeld van het ene eiland naar het andere te gaan. De meeste fiets groepsreizen van SNP Natuurreizen zijn verre reizen, maar er gaan ook fietsvakanties naar Europa, zoals bijvoorbeeld een fietsvakantie naar Kroatië. Behalve fietsvakanties voor groepen die begeleid worden door deskundige reisleiders is het ook mogelijk om een privéreis te boeken.

Internationale fietsvakanties
SNP Natuurreizen werkt ook samen met buitenlandse fietsorganisaties. Een aantal fietsvakanties zijn internationale fietsvakanties waarbij er gefietst wordt met mensen uit diverse landen. Erg leuk als je je horizon eens extra wil verbreden.

Bijzondere bestemmingen
SNP Natuurreizen heeft een paar niet alledaagse bestemmingen voor fietsvakanties in haar programma. Wat dacht je van een fietsreis door Suriname? Ontdek het koloniale verleden per fiets. Fiets langs de vele plantage die Suriname rijk is en geniet van de koloniale huizen tijdens je fietstocht dor Parimaribo. Een ongekend unieke bestemming is Kirgizië. Dit land is toch het laatste waar je aan denk als je een fietsvakantie wil boeken? Ongekende hoge bergtoppen en zilveren rivieren bepalen hier het landschap. Fiets 900km door het land van de oude zijderoute. Neem eens een kijkje bij deze niet alledaagse fietsvakanties en bekijk de fotos.