Koningaap - Groepsreizen

Zuid Amerika


Zuid-Amerika is bekend vanwege zijn uitgestrekte tropische regenwouden en mooie watervallen en het prachtige Amazonegebied. Maar ook vanwege de hoge bergen in de Andes. Hoewel Zuid Amerika meestal met tropisch geassocieerd wordt, tref je op dit enorme continent vrijwel alle klimaten aan. Op veel plaatsen wordt op uitbundige wijze carnaval gevierd. Zuid Amerika heeft een rijke cultuur die duizenden jaren teruggaat tot het rijk van de Inca's. In de koloniale tijd kwamen de Spaanse en Portugese ontdekkings reizigers naar Zuid-Amerika, waardoor nu vrijwel overal Spaans of Portugees gesproken wordt. De volken van Zuid-Amerika houden erg van muziek en dansen. Denk met name aan de bekende dansen zoals de Samba, salsa en Tango. In de binnenlanden en in de Andes kom je nog veel traditioneel levende indianen tegen. Bij Zuid Amerika denk je natuurlijk ook aan de beroemde galapagos Eilanden met zijn unieke diersoorten, waar Charles Darwin zijn evolutie theorie ontwikkelde.

Bij zo'n tropisch paradijs horen natuurlijk ook fantastische stranden die volop aanwezig zijn.

In het spoor van de Inca's

De cultuur van de Inca's spreekt velen tot de verbeelding. Voor de meeste reizigers in deze regio is het een droom om éeacute;n keer de 2- of 4 daagse Inca trail te lopen, met als hoogtepunt de oude Incastad Machu Picchu, die hoog in het Andesgebergte ligt.

Je begint je reis in Lima. Deze bruisende metropool met 9 miljoen inwoners is de hoofdstad van Peru. Breng een bezoek aan het Goudmuseum en de Catacomben van de San Francisco-kerk. Lima heeft grote pleinen zoals de Plaza de Armas waar dagelijks bij het Presidentiele Paleis de wisseling van de wacht plaatsvindt. In de vele restaurants kan je kennis maken met de lokale keuken. In de woestijn bij Nazca tref je de raadselachtige Nazcalijnen aan. In de bodem zijn lijnen getrokken die dierenfiguren vormen en andere geometrische figuren. Sommigen figuren zijn wel 200m groot. Je hebt hier de mogelijkheid om met een propellorvliegtuigje over de woestijn te vliegen zodat je de tekeningen goed kan zien vanuit de lucht. Deze figuren behoren tot de grote mysteries van onze wereld. De lijnen bestrijken een oppervlakte van meer dan 500km2. Je vervolgt je reis naar Puna dat aan het Titicacameer ligt. Dit enorme meer ligt op bijna 4000m hoogte en is hiermee het hoogste bevaarbare meer ter wereld. In Bolivia bezoek je bij La Paz o.a. de heksenmarkt en zul je versteld staan van de grootste zoutpan van Bolivia met een oppervlakte van maar liefst 12.000km2. De zilverstad Potosí zal ook niet aan het programma ontbreken. Dit is de hoogst gelegen stad op aarde (4090m).
Het hoogtepunt van deze reis is de beroemde Incatrail. Vele reizigers boeken deze reis om deze trektocht de naar de Incastad Machu Pichu te kunnen maken. De wandeling is 42km lang en loopt hoog door de bergen tot meer dan 4200m hoogte. Het einddoel van deze trekttocht is de Incastad Machu Picchu. De ruïnes van deze religieuze stad zijn schitterend gelegen tussen grillige rotsformaties. Deze reis heeft nog veel meer te bieden dan hier beschreven staat. Lees hier het volledige reisprogramma van deze bijzondere groepsreis die door Shoestring met zorg samengesteld is.

Wil je meer meekrijgen van de lokale cultuur en gebruiken? Boek dan een speciale festivalreis van Koning Aap. Bij deze rondreis door Peru en Bolivia bezoek je het Inti Raymi Festival in Cuzco. Heb je tijd en wil je de reis van je leven maken? Bekijk dan de 58-daagse rondreis door Peru, Bolivia en Ecuador voor een onvergetlijke reis door de Andes.

Reis door de natuur in Brazilië

Brazilië is het land van de onmetelijke Amazone en de uitgestrekte tropische oerwouden. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Het is zo uitgestrekt dat er op diverse rondreizen gebruikt wordt gemaakt van binnenlandse vluchten. De enorme Iguacu watervallen op de grens met Argentië zullen je versteld doen staan. Maar Brazilië is natuurlijk ook het land van de dans en het carnaval. De schitterend gelegen miljoenenstad Rio de Janeiro mag je eigenlijk niet overslaan. Brazilië heeft eindeloze stranden en schitterende koloniale steden.

Deze prachtige rondreis begint in de miljoenenstad São Paulo. Deze stad is het financiele hart van Brazilië met een gemengde bevolking afkomstig van landen over de hele wereld. Het stadsbeeld wordt hier bepaald door wolkenkrabbers en brede avenues. Je rondreis begint gelijk al goed met een bezoek aan één van de meest spectaculaire watervallen van de wereld. In het oerwoud op de grens tussen Brazilië en Argentinië bevinden zich de Iguazu watervallen. In totaal storten hier 275 watervallen met donderend geraas naar beneden, in een groene omgeving die bewoond wordt door neusbeertjes, toekans en de mooiste vlinders. Je kan met een bootje onder langs de watervallen varen zodat je op een indrukwekkende manier dit natuurgeweld kan beleven. Het volgende gebied is Bonito. Hier tref je vele grotten en kraters aan met diep blauwe meren erin. De rivieren zijn kristalhelder, en je kan er heerlijk snorkelen en de vele vissen bewonderen. Je reis wordt vervolgd in de Pantanal, het grootste moerasgebied van Brazilië. In dit waterrijke gebied leven vele dieren zoals miereneters, jaguars, kaaimannen, anaconda's, gordeldieren, toekans en capibara's. Het is heerlijk om dit gebied met een boot of kano te verkennen.
Bij het visserplaatjes Paraty aan de Costa Verde kan je genieten van de mooie Portugese koloniale gebouwen. Voor de kust liggen vele paradijselijke eilandjes die je met een Schoener kan bezoeken. Hier krijg je het ultieme Bounty gevoel. De reis wordt afgesloten in het bruisende Rio de Janeiro. De stad van de Samba en het beroemde Jezus beeld boven op een hoge rots die hoog boven de stad uitsteekt. En natuurlijk mag je het vermaarde Copacabana strand niet missen. Ga heerlijk op het strand liggen en geniet van het Braziaanse strandleven om je heen. Dit is pas écht vakantie!

Kijk snel verder voor de foto's en de uitgebreide beschrijving van deze onvergetelijke singlereis naar Brazilië van FOX Vakanties. Wil je deze reis maken met een gewone groepsreis waarbij zowel stellen, vrienden als singles meegaan? Dan kan je deze geweldige groepsreis naar Brazilië ook boeken bij Shoestring.

Oerwoud en bergen in Ecuador

Ecuador is een veelzijdige reisbestemming. Prachtige koloniale steden en een imposante natuur wisselen elkaar af. Groene regenwouden, vulkanen en besneeuwde bergen staan garant voor een fascinerende rondreis door de natuur. Ontmoet de lokale bevolking bij de indianenmarkten. Sluit je reis af met een bezoek aan de wereldberoemde Galapagos Eilanden!

In Otovalo wordt je onderdeel van het dagelijks leven op de grote indianenmarkt. Hier zie je de lokale bevolking zoals je ze kent van de plaatjes, met kleurige poncho's en zwarte hoeden. Op de markt worden veel karakteristieke produkten verhandeld zoals truien, hangmatten, poncho's, panfluiten, potten, vazen en sierraden. Via Quito reis je naar de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de bijna 5900m hoge Cotopaxi vulkaan. In de omgeving van de vulkaan bezoek je oude Inca ruïnes. Bij Baños kan je genieten van de thermale baden. De warmwaterbronnen liggen aan de voet van de Tungurahua vulkaan. 's Avonds kan je hier een salsales volgen of lekker salsa gaan dansen in een salsadiscotheek. De omgeving van Baños leent zich uitstekend voor activiteiten als mountainbiken of raften. Na een geweldige treinreis langs diepe ravijnen door de Andes verblijf je een paar dagen in de historische stad Cuenca. Dit is wellicht de mooiste stad van Ecuador met zijn vele koloniale gebouwen. Het centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je treft hier oude kerken en gebouwen aan uit de 16e en 17e eeuw. Vanuit Cuenca kan je ook een excursie maken naar het Nationale Park El Cajas met zijn honderden meertjes. De laatste dagen van je reis kan je heerlijk ontspannen op het strand bij Puerto Lopez.

Er bestaat een mogelijkheid om je vakantie af te sluiten met een spectaculair bezoek aan de unieke Galapagos Eilanden. Deze eilanden inspireerde Charles Darwin tot het ontwikkelen van zijn evolutietheorie. Bij FOX Vakanties kan een uitstapje geboekt worden naar Isla de la Plata. Bij Shoestring bestaat mogelijkheid om je reis uit te breiden met een 5-daagse verlenging om de Galapagos Eilanden uitgebreid per boot te bekijken. Je bezoekt dan meerdere eilanden. Echt een aanrader! Deze reis is zo veelzijdig dat we hier slechts een klein deel beschreven hebben. Bekijk het volledige programma van FOX Vakanties om een indruk te krijgen van alle bezienswaardigheden en avontuurlijke activiteiten die je hier kunt beleven.