Shoestring - Cuba

Noord-Amerika

Tot Noord-Amerika rekenen wij de Verenigde Staten van Amerika (de VS of USA) en Canada. Twee enorme landen die samen vrijwel een heel continent bestrijken. Hier zie het contrast tussen ultra moderne steden en onmetelijk grote Nationale Parken die een ongekende natuur herbergen.

Groepsreizen naar dit deel van de wereld zijn meestal een combinatie van rondreizen door de natuur en het bezoeken tot de verbeelding sprekende wereldsteden zoals New York, San Fransico, Las Vegas en Vancouver. Amerika kent vele hoogtepunten met adembenemende uitgestrekte Nationale Parken. De Grand Canyon met het langste en diepste ravijn van de wereld moet je toch eens in je leven gezien hebben. De kleurenpracht van Bryce Canyon is weergaloos. Een indrukwekkend schouwspel waar je niet op uit gekeken raakt. In de Rocky Mountains en het Noorden van Canada vind je hoge bergen en een prachtige witte wereld met gletsjers.

Twee reisorganisaties zijn het meest geschikt voor singlereizen en groepsreizen door Amerika:

FOX Verre Reizen biedt singlereizen en groepsreizen aan in het Zuid-Westen en Noord-Oosten van Amerika en tevens een leuke rondreis door Canada. Fox Verre Reizen is onderdeel van de ANWB en staat daarmee voor kwaliteit en betrouwbaarheid en is als Verre Reizen specialist de meest populaire reisorganisatie voor singles.

Sawadee heeft een groot aanbod aan groepsreizen in Amerika en Canada, waarvan een aantal in internationaal gezelschap. Deze reizen gaan naar alle windstreken van de Verenigde Staten en hebben diverse thema's. Ook Alaska behoort tot de mogelijkheden. Ook Sawadee heeft een paar speciale singlereizen in haar programma.

Het Westen van Amerika

De Grand Canyon is het meest spectaculaire natuurfenomeen van de Verenigde Staten. De Colorado rivier heeft immens diepe kloof uitgesleten. De afmetingen zijn onvoorstelbaar: maar liefst 450km lang, 29km breed en 1,6km diep! Het is heel bijzonder om een helicoptervlucht te maken door de Grand Canyon. Bij groepsreizen heb je meestal de mogelijkheid om dit te doen.

In Monument Valley waan je je in het echte Wilde Westen. In een woestijnachtig landschap verrijzen rode zandsteeen rotsen en tafel bergen. Dit is het meest gebruikte decor voor Western films. Reis vervolgens door naar Arches National Park waar meer dan 2000 stenen bogen te bewonderen zijn die gedurende miljoenen jaren door natuurlijke erosie uitgesleten zijn.

De kleurenpracht van Bryce Canyon is bijna niet te bevatten. Er ontvouwt zich een bijna buitenaards landschap, bestaande uit grillig gevormde rotsen in vele roodachtige kleuren afgewisseld met groene dennen. Het hele landschap lijkt één groot kunstwerk. Misschien is dit wel het mooiste natuurfenomeen van de wereld. Zie de kleuren veranderen tijdens de ondergaande zon. Prachtige rode zandsteenrotsen vind je ook in Zion National Park. Een imponerende grote kloof omgeven door zandstenen bergen zal je wederom versteld doen staan.

Na al deze natuurpracht mag een bezoekje aan de gokstad Las vegas niet ontbreken. Vergaap je aan de vele gokpaleizen, de vele lichten, en de ontelbare attracties in deze stad. Vaar met een gondel door overdekt Veneti:euml; maak een ritje met een achtbaan, of geniet van de vaak gratis voorstellingen om toeristen naar de casino's te lokken.

De grootste bomen ter wereld staan in Sequoia National Park. De seqouia of mamoetbomen kunnen meer dan 80m hoogworden en kunnen een enorme omvang bereiken. Door sommige bomen tunnels gemaakt waar de weg doorheen gaat. In een bos met zulke bomen voel je je heel klein.

In het hoog gelegen Yosemity Park kom je in groene bergwereld met prachtige watervallen, bergbeekjes en meren. Hier kan je genieten van mooie rotsformaties en een heerlijk berglucht.

Twee steden in het Westen van Amerika moet je gezien hebben: Los Angeles en San Fransico. Vaak zijn deze steden de begin en eindpunten van een rondreis door dit mooie deel van Amerika. Bij een verblijf in Los Angeles mag een bezoek aan Hollywood en Beverly Hills niet ontbreken. San Fransisco is een stad met vele bezienswaardigheden, waarvan de broemde Golden Gate bridge de bekendste is. Maak een ritje met de nostalgische kabeltram en bekijk Chinatown, Union Square, Fischerman's Warf of maak een boottocht naar onder andere Alcatraz.

Fox Verre Reizen heeft een geweldige singlereis waarbij al deze hoogtepunten inbegrepen zijn, en nog veel meer! Bekijk het complete reisprogramma van de single groepsreis van dag tot dag. Deze schitterende rondreis is ook als gewone groepsreis te boeken bij Fox Verre Reizen!

New York, Washington en de Niagara Watervallen

New York, Washington en de Niagara Watervallen zijn de belangrijkste hoogtepunten van een reis door het Noord-Oosten van de verenigde Staten.

New York is een absolute wereldstad. De enorme wolkenkrabbers spreken iedereen tot de verbeelding. In de haven worden aankomende schepen opgewacht door het imposante vrijheidsbeeld. Dit is het eerste wat de emigranten vroeger zagen van Amerika na een soms wekenlange reis over zee. Central Park in Manhattan is een uitgestrekte Oase van rust te midden van een zee aan wolkenkrabbers. Ook het kleurrijke China Town is een bezoek waard.

Onderweg naar Washington passeer je Philadelphia, een historische stad vanwege het feit dat hier de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd uitgeroepen. De independence Hall en de Liberty Bell zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook heeft Philadelphia een indrukwekkende skyline.

In de regeringshoofdstad Washington vind je vele prachtige gebouwen en monumenten. Vanuit het 170m hoge Washington Monument heb je een prachtig uit zicht over de stad. De meeste bezienswaardigheden liggen rond een lang park dat voor de Caitool ligt. Je vind hier het holocaust meseum en het ruimtevaart museum, het Lincoln Memorial, en het witte huis. Op het Arlington cementry liggen oorlogshelden, presidenten en beroemde astronauten begraven.

Na het zien van deze drukke wereldsteden wordt het tijd voor een spectaculair stukje natuur: de wereldberoemde Niagara Watervallen op de grens met Canada. Deze watervallen behoren de grootste ter wereld. Met een boot kan je dicht voor de watervallen varen. Je krijgt een regenpak aan, want je vaart door een dikke natte mist van het spetternde water. Hier ervaar je pas echt hoe immens groot de watervallen zijn. De brug die over het diepe ravijn loopt waar de rivier verder stroomt verbindt de Verenigde Staten met Canada. In de avond zijn de watervallen prachtig verlicht.

Wil je een korte rondreis maken door Noord-Oost Amerika? Dan is de single groepsreis van Fox Verre reizen van de ANWB de ideale vakantie voor jou. In ruim een week bezoek je New York, Philidelphia, Washington en de Niagara Watervallen met een leuke groep reisgenoten.

Canada - Natuur, bergen en gletjers

De Rocky Mountains in het Westen van Canada vormen een schitterende bergketen met bergen tot bijna 4000m hoog. In Mount Robson National Park ligt de hoogste berg van Canada met een hoogte van 3954m. In het Nationale Park bevinden zich Pyramid en Patricia Lake, twee schitterende meren met stranden en prachtige wandelpaden. De Maligne rivier heeft een 50m diepe kloof (Maligne Canyon) uitgesleten in het kalksteen en is op sommige plaatsten niet meer dan 2m breed.

Eén van de meest spectaculaire wegen in Canada is de Icefieds Parkway. Een indrukwekkende route naar de grote ijsvelden. Onderweg kom de belangrijkste gletsjers van Canada tegen en zie hoge bergtopen, mooie bergmeren en adembenemende valleien. Het hoogtepunt is de Athabasca gletsjer. Met de beroemde Ice Explorer kan je deze gletsjer van dichtbij ervaren.

Banff National Park behoort tot de indrukwekkendste Nationale Parken van Canada. De schoonheid van de meren en bergen in dit gebied gaan ieder voorstellingsvermogen te boven. de dennen rijken tot aan de besneeude toppen. Talrijke klaterende watervallen sieren de berghellingen en zorgen voor een heerlijk achtergrond geluid. Maak een boottocht over een meer of ga met de kabelbaan tot grote hoogte om van het uitzicht te genieten.

Victoria is een niet te missen stad. Deze Engels aandoende stad heeft mooie historische gebouwen en een sfeervolle uitstraling. Bezoek de wereldberoemde Butchart Gardens. Een prachtige weelderige botanische tuin in een oude steengroeve met zeldzame en exotische planten. Vanuit Victoria kan je een boottrip maken op zee om Orka's te gaan kijken. Deze sierlijke zwart-witte walvissen zijn zeer intelligente dieren. Het is een lust voor het oog om ze in hun natuurlijke omgeving te zien zwemmen en springen.

Vancouver is een echte wereldstad met een prachtige skyline van wolkenkrabbers. De stad is schitterend gelegen aan de zee met prachtige bergen als achtergrond decor. Struin door de gezellige straten of maak een wandeling in het mooie Stanley Park, het grootste stadspark van Noord-Amerika omgeven door water. Huur een fiets voor een leuke fietstocht door het park of door de stad, of maak boottocht.

Bekijk het complete reisprogramma van dag tot dag van een schitterende rondreis door Canada van Fox Verre Reizen. Deze reis is er speciaal voor singles, maar je kan ook met de gewone groepsreis meegaan. Deze reis brengt je naar de mooiste natuurgebieden van Canada!

Wil je graag een lange actieve rondreis door de natuur maken door Canada? Dan is de de 23-daagse rondreis van Sawadee een absolute aanrader. Wandelen, paardrijden, mountainbiken, kano varen en oog in oog komen te staan met grizzly beren en zwarte beren. Er wordt afwisselend overnacht in hotels en kampeerplaatsen.