Kijk op FOX.nl

Azië


Azië is het grootste continent ter wereld, met een grote verscheidenheid aan culturen en religies. In Azië vind je vele historische bouwwerken zoals de Chinese Muur en de beroemde Taj Mahal in India. In de Himalaya vind je de hoogste bergen ter wereld en er zijn volop tropische regenwouden in Zuid-Oost Azië. Maar er zijn ook woestijnen, evenals een toendra's in het Noorden van Azië. De groene rijstvelden, prachtige jungles, bruisende metropolen en bijna verlaten streken spreken velen tot de verbeelding.

Liefhebbers van lange trektochten door de ruige natuur, kunnen hun hart ophalen in het ongerepte berglandschap van de Himalaya. Met name Nepal is een populaire bestemming voor doorgewinterde wandelaars die niet op een doorsnee toeristische bestemming zitten te wachten.

Indonesië, Thailand, India en China zijn populaire bestemmingen waar je een goede mix van natuur en cultuur vindt. Maar denk ook eens aan de moderne stadstaten als Singapore en Hongkong, die economisch gezien van groot belang zijn voor de regio. Nieuwe maar minder bekende bestemmingen zijn landen als de Filippijnen, Korea, Japan, Kirgizië of Buthan.

Aanbevolen reisorganisatie voor singlereizen en groepsreizen naar Azië:

Sawadee.nl biedt singlereizen en groepsreizen naar verschillende landen in Azië zoals Indonesië, China, Nepal, Bali, enz. maar ook naar minder bekende bestemmingen zoals Japan, Mongolië en Birma.

SNP Natuurreizen heeft een ruime sortering aan groepsreizen naar Nepal en India. Verder gaan er reizen naar diverse andere landen in AziŽ met een groot aantal minder voor de hand liggende bestemmingen zoals Kirgizië en Turkmenistan.

Shoestring biedt zowel speciale singlereizen als groepsreizen naar vrijwel alle landen van AziŽ. Het aanbod omvat ook de wat meer toeristische bestemmingen en een ruim aanbod aan tropische bestemmingen zoals Vietnam, Thailand, Singapore, India, Sri Lanka en Maleisië

FOX, Verre Reizen van ANWB is de bekenste reisorganisatie en razend populair vanwege de goedverzorgde singlereizen. Er is met name een breed aanbod aan reizen naar Thailand, Cambodja, Indonesië en Bali. Er zitten diverse andere reizen in het aanbod van FOX. De reizen richten zich op een breed publiek. In de reizen zijn er vele optionele activiteiten waardoor men veel keuze heeft om zelf de reis in te vullen.

Trektochten en rondreizen in Nepal

In Nepal bevinden zich in de Himalaya de hoogste bergen ter wereld. Acht van de 10 hoogste bergen ter wereld staan in Nepal. Vele bergbeklimmers reizen naar het dak van de wereld om bergen van meer dan 8000m hoog te beklimmen. De mooiste trektochten in Nepal gaan naar de basiskampen van de Mount Everest en de Annapurna. Deze basiskampen liggen afgelegen in de ongerepte natuur, temidden van een adembenemend landschap. Daar waar de echte bergbeklimmers hun basiskamp opslaan, is een een dagenlange trektocht nodig door de natuur om deze locaties te bereiken. Voor de bergbeklimmers is dit het startpunt van hun avontuur, voor de wandelaars in Nepal meestal het eindpunt. Tijdens de trektochten naar de Mount Everest en Annapurna zul je overweldigd worden door indrukwekkende bergpanorama's en schitterende bergmeren afgewisseld met woeste bergrivieren. Af en toe steek je rivieren over via spectaculaire hangbruggen. Avontuurlijke reizigers kunnen van de gelegenheid gebruik maken om op zo'n rivier te gaan raften! Bij de dorpjes en bergweiden zul je de yaks tegenkomen die zo typerend zijn voor Nepal.

Een bezoek aan de hoofdstad Kathmandu is op zich al een hoogte punt van je reis naar Nepal. Overal waar je kijkt zie je rijkelijk versierde tempels en paleizen. De meeste paleizen vind je aan het Durbar Square die op de werelderfgoedlijst staat. In de levendige straten wemelt het van de riksha's en heilige koeien die door de straten slenteren. Samen met de kleurijke vriendelijke bevolking zorgt dit voor een authentieke sfeer die jou een unieke vakantie ervaring bezorgt. Een bezoek aan de koningsstad Kathmandu zal bij de Nepal groepsreizen van Shoestring niet ontbreken.

In de koningssteden Bhaktapur en Patan heeft de tijd stil gestaan. Hier leven de mensen nog in de middeleeuwen. Westerse invloeden zijn hier nog nauwelijks doorgedrongen. Er zijn veel kleine tempels en in de winkeltjes zie je hoe handarbeiders oeroude ambachten uitoefenen.

Ook dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Wist je dat er dat er in Nepal apen, neushoorns, krokodillen en tijgers voorkomen? In het Chitwan Nationaal Park kom je ze allemaal tegen! Wil je geen zware trektochten maken, maar gewoon genieten van alles wat dit fascinerende koninkrijk te bieden heeft? Maak dan een gewone rondreis waar bij je alle facetten van de cultuur en natuur zult aanschouwen, waarbij de mogelijkheid bestaat om vrijblijvend aan activiteiten deel te nemen. Bezoek de oude koningssteden en het Chitwan Natuurpark. Combineer je reis met Tibet of India als je meer wilt zien van deze mooie regio. Shoestring en Sawadee zijn gespecialiseerd in Nepalreizen. Beide organisaties bieden ongeveer 10 reizen aan naar dit fantastische land. Voor singles heeft Sawadee speciale reizen samengesteld. Bij de gewone groepsreizen gaan gemiddeld ongeveer 50% singles mee.

Fascinerende rondreizen door Thailand

Thailand, het land van de glimlach. Ontdek dit mystieke land met zijn vriendelijke bevolking. De vele tempels geven je het gevoel in een sprookjeswereld te zijn beland. Het is bijna niet in woorden te beschrijven hoe mooi deze tempels zijn. Ze zijn met zoveel oog voor detail gebouwd, met houtsnijwerken en belegd met mozaïeken van keramiek, gouden boedhabeelden en daken van rode, groene en gele houten tegeltjes. Monniken in oranje gewaden maken de sfeer compleet. Het koninkrijk biedt ook veel natuurschoon met zijn vele eilanden, tropische regenwouden en hagelwitte stranden met kokospalmen.

De meeste reizigers kiezen voor een rondreis met de belangrijkste hoogtepunten van Thailand. Uiteraard begint de rondreis in de bruisende metropool Bangkok met zijn vele tuk-tuk's en longtailboten die varen op de grote rivier die Bankkok doorsnijdt. In het Koninklijk Paleis kijk je je ogen uit. Een enorm paleis en tempelcomplex met gouden torens en kleurijke versieringen. Bijzonder is de 46m lange liggende gouden Boedha. In de kleine offertempeltjes zie je hoe de lokale bevolking lotusbloemen offert en wierrookstokjes aansteekt. Het is een bijzondere ervaring om met een longtailboot een tochtje te maken door de kanalen van Bangkok. Het volgende hoogtepunt is de River Kwai. Bekend van de beroemde oorlogsfilm "Bridge over the River Kwai". Loop over de brug waarover de spoorlijn loopt en breng een bezoekje aan het museum. De overnachting vindt plaats in de riverrafts, een soort junglehotel die op vlotten in de rivier gebouwd is. Vervolgens gaat de reis naar Chiang Mai, helemaal in het noorden van Thailand gelegen. In deze mooie stad vind je honderden tempels. Maak ook van de gelegenheid gebruik om een ritje op een olifant te maken in het oerwoud af zak de rivier of op een bamboevlot. Na deze reis ben je betoverd door de schoonheid van dit schitterende land. Dit land moet je eenmaal in je leven gezien hebben. Bekijk nu het uitgebreide reisprogramma van FOX vakanties.

Heb je meer tijd? Maak dan een extra uitgebreide rondreis door Thailand. Naast de bovengenoemde hoogtepunten bezoek je onder anderen Sukhotai. De Ruïnes van Sukhotai staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Geniet van de rust bij de lotusvijvers en verbaas je over de gigantische Boedhabeelden. Wat is er heerlijker dan je vakantie afsluiten op een eiland? Op het eiland Koh Pha-Ngan kan je naast heerlijk genieten op het strand, ook naar de watervallen in de jungle wandelen of een bezoek brengen aan de tempel What Khao Tam die boven op een bergtop staat. Iedere maand vinden er Full-Moon party's plaats op het strand. Op het idyllische eiland Koh Samui kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn mooie stranden en de heldere zee met koraal leent zich uitstekend om te gaan snorkelen. In het binnenland vind je kokosplantages waar getrainde aapjes kokosnoten plukken hoog in de palmbomen. Meer weten over deze reis die je alles laat zien van Thailand? Kijk dan verder naar de complete reisbeschrijving of één van de andere reizen naar Thailand van Shoestring.

Cultuur en natuur in China

China spreekt zelfs de meest ervaren reizigers tot de verbeelding en staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. De meer dan 4000 jaar oude beschaving en de grote oppervlakte van China zorgen voor een indrukwekkende mix van cultuur en natuur. Het ultieme hoogtepunt van deze oude cultuur is uiteraard de meer dan 6000km lange Chinese Muur. Het grootste bouwwerk wat de mens ooit gemaakt heeft. De onstuimige groei die dit land de laatste decenia doorgemaakt heeft levert scherpe contrasten tussen het oude tradionele China en de moderne maatschappij met megasteden met glimmende wolkenkrabbers. Kortom een land waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.

Maak een onvergetelijke groepsreis naar China en bezoek de mooiste plekken waar je nog jaren aan zult terugdenken. In Beijing (Peking) bezoek je de Verboden Stad. In deze ommuurde stad woonden de keizers van het oude China. Binnen de muren dwaal je langs de vele oude paleizen en prachtige tuinen en paviljoenen. In het park van de Hemelse Tempel zie je 's morgens Chinezen Tai Chi Chuan beoefenen. Buiten het historische centrum zie je torenhoge wolkenkrabbers in het moderne deel van de stad. Vanuit Beijing kan je een excursie maken naar de Chinese muur die eindeloos door het landschap kronkelt.
Reis verder naar het traditionele Chinese stadje Pingyao dat door de UNESCO is erkend als cultureel werelderfgoed. Maak een wandeling door de historische straatjes in het autovrije centrum, of laat je rondrijden met een riksja.
Ooit was Xi'an de hoofdstad van het Chinese keizerrijk en tevens het eindpunt van de zijderoute. Het hoogtepunt van Xi'an is het impossante Terracottaleger. Duizenden soldaten van terracotta staan in rijen opgesteld om het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China, te bewaken.
Bij Ping'an in het zuiden van China kan je tot rust komen bij de adembenemende Longhi-rijsterrassen. Meer rijstvelden vind je bij Yangshuo. Tussen de velden rijzen grijze karstbergen loodrecht omhoog. Een uniek landschap dat je vrijwel nergens op aarde tegenkomt. Wandel langs de rijstvelden of maak een tochtje met een bamboevlot.
Voor de kieskeurige reizigers raden wij Koningin Aap aan vanwege het grote aanbod aan groepsreizen naar China. Er is een grote keus aan diverse reissoorten naar verschillende gebieden met andere accenten op cultuur of natuur. Tevens is er een verscheidenheid aan reisduren varierend van 2 tot 4 weken.

FOX Vakanties heeft als dé specialist in verre vakanties voor singles een paar singlereizen naar China in haar pakket zitten die uitsluitend bedoeld zijn voor singles. De tweeweekse singlereis brengt je naar de hoogtepunten als Beijing en het indrukwekkende karstgebergte in het zuiden. En ook het fameuze Terracottaleger en de Chinese muur zullen niet aan het programma ontbreken. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Hongkong. Desgewenst kan voor een reis gekozen worden waarbij je ook kennis maakt met de Tibetaanse cultuur.

Hou je van wandelen en wil je China op je gemak bekijken terwijl je van de natuur geniet? Wat dacht je van twee dagen lang wandelen over de Chinese Muur? Tijdens deze reis wandel je door de bergen en langs rijstterrassen en bezoek je Tibetaanse Kloosters. Uiteraard zullen een paar bezoekjes aan steden ook niet ontbreken zodat je voldoende zult zien van de Chinese cultuur. Na deze wandelvakantie van SNP Natuurreizen zul je met een voldaan gevoel weer thuis komen.